İsviçre Vizesi Online Başvuru

İsviçre Vizesi Online Başvuru

İsviçre vizesi online başvuru işlemleri İsviçre Konsolosluğu tarafından akredite edilen biyometrik veri (parmak izi kaydı) ibrazı ve vize evrak teslimi yapılan başvuru merkezlerinin web sitelerinden yapılmaktadır.

İsviçre vizesi online başvuru işlemleri randevu alma ve vize sonucu takibiyle sınırlıdır. Vize başvuru sahipleri İsviçre vizesi online başvuru formuna pasaport üstünde yer alan kimlik bilgilerini girerek randevu tarihi alabilmektedirler. Online başvuru işlemi online Schengen vizesi formu doldurma işlemini içermemektedir. Schengen vize başvuru formu bilgisayarda veya çıktısı alınarak elde doldurulmalı ve mutlaka ilgili kutuların ıslak imzalı olması gerekmektedir. Online randevu alımı sırasında da elektronik imza kullanılmamaktadır. Online randevu alınmadan yapılan başvurular kabul edilmemektedir.

İsviçre Vizesi Online Başvuru Nasıl Yapılır?

İsviçre vizesi online başvuru işlemlerinde Türkçe ve İngilizce başvuru seçenekleri vardır. Schengen vize başvuru formu ise İngilizce veya Fransızca doldurulabilmektedir. Burada önemle belirtmek gerekir ki online başvuru, online şekilde başvuru formu doldurulduğu anlamına gelmemektedir. Online randevu alındıktan sonra İsviçre vizesi için kişinin durumuna uygun evrakları hazırlaması ve parmak izi kaydı vermek üzere randevu aldığı başvuru merkezine gitmelidir. Online başvuru formunda başvuru yapılacak vize başvuru merkezinin seçilmesi gerekmektedir. Ancak başvuru merkezinin sizin ikametinizin kayıtlı olduğu ile uygunluğunu kontrol ederek başvuru yapmanız tavsiye olunur.

Online başvuruda vize türünün doğru belirlenmesi gerekecektir çünkü hazırlayacağınız evraklar seçtiğiniz vize türüne uygun olmalıdır. Örneğin turistik vize seçeneği seçerek davetiye ile başvuru yaptığınız takdirde ret alma olasılığınız yüksektir. İlk sayfada yer alan vize türü ve başvuru merkezi seçeneklerinden sonra gelen sayfada pasaport bilgilerinin girilmesi talep edilir. Bilgilerin pasaportta yazıldığı şekilde girilmesi gerekmektedir.

İletişim bilgisi olarak vereceğinizi e-mail adresinizi güncel olmasına dikkat ediniz. Eksik evrak veya konsolosluk mülakatı gibi durumlarda Konsolosluk sizi telefonla arayabileceği gibi e-mail yoluyla da bildirimde bulunmayı tercih edebilir.

Online randevu alındıktan sonra sistem size bir referans numarası verecektir. Eğer sonradan randevu iptali gibi bir durum olursa bu referans numarasını kullanarak randevuyu iptal edebilir, yeni bir randevu tarihi belirleyebilirsiniz. İşlemi tamamladıktan sonra sayfanın çıktısını almayı unutmayınız.

İsviçre Vize Reddi

İsviçre Vize Reddi

İsviçre Konsolosluğu vizenin sonucuna, süresine ve giriş sayısına karar veren tek yetkili mercidir. İsviçre vize reddi kararına itiraz hakkınız bulunmamaktadır. İsviçre vize reddi alırsanız üzülmeyin, yeniden başvuru yapmanızın önünde hiçbir engel yoktur. Evraklarınızı güncelleyerek yeni bir başvuru yapmanız gerekir.

İsviçre Vize Reddi Hakkında

İsviçre vize reddinde veya diğer Schengen üyesi ülkelerden yapılan vize başvurularında vize harcı ve vize başvuru merkezi işlem ücretlerinin iadesi yapılmamaktadır. İsviçre Konsolosluğunun hangi kriterlere göre ret kararı verdiği tamamen İsviçre Konsolosluğunun bilgisi dahilindedir. Ancak burada İsviçre vize reddi almaya sebebiyet verecek bazı durumlardan söz edebiliriz. Seyahat amacına uygun hazırlanmayan vize evrakları, sahte bildirimler, belgeler arasındaki tutarsızlık, Türkiye’ye geri dönüş garantisi taşımayan evraklarla yapılan başvurular vize reddiyle sonuçlanabilmektedir.

İsviçre’den veya başka bir Schengen ülkesinden almış önceki vizelerinizin doğru kullanımı vize kararının olumlu veya olumsuz olmasında etkilidir. Vizenin doğru kullanımı şu anlama gelir: Vize başvurunuzu yaptığınız Schengen ülkesinden ilk girişiniz yapmış olmanız gerekir. Vize bitiş tarihi itibariyle Schengen bölgesinden ayrılmış olmanız gerekir. Seyahat amacınızı dışında hareket etmemiş olmanız gerekir; örneğin turistik vize ile seyahat ederek ticari faaliyetlerde bulunmak vb.
Schengen vize şartları vizeyi aldığınız ülkeden giriş koşulunu belli şartlarda esnek tutabilmektedir. Bu nedenle en uzun süre kalacağınız ülkeden vize başvurusu yapmanız tavsiye edilir. Örneğin 2 gün Fransa’da, 4 gün İsviçre’de kalacaksanız başvurunuz İsviçre Konsolosluğuna yapmanız doğru olur ancak bu gibi durumlardın otel rezervasyonu gibi belgelerle ispatlanması gerekmektedir.
İsviçre Konsolosluğu İsviçre’de yaşama gibi vize türünüzün içermediği bir amaçla gittiğinize dair bir izlenim edindiği takdirde ret kararı verebilir. Bu nedenle evraklarınızın Türkiye’ye geri dönüş garantisi anlamı taşıdığını unutmayınız ve hazırlıklarınızı bu kritere göre yapınız.

İsviçre vizenizin seyahat tarihinize yetişebilmesi seyahatine en fazla 7 ila 10 iş günü kala başvuru yapabilirsiniz. Ancak İsviçre Konsolosluğunun destekleyici ek evrak isteği veya mülakat talebi gibi durumlarda işlem süreleri uzayabilmekte ve vizenin çıkışının seyahat tarihine yetişmeme ihtimali vardır. Başvuru yoğunluğunun olduğu dönemlerde vize çıkış süreleri değişebilmektedir. Başvurudan önce bu bilgilerin İsviçre Konsolosluğundan teyit edilmesi tavsiye olunur.

İsviçre Vizesi Nasıl Alınır? – (2023)

İsviçre Vizesi Nasıl Alınır

İsviçre’ye seyahat etmek isteyen kişiler gidecekleri ülkenin vize koşullarını kontrol ederek seyahat planlarını oluşturmalıdırlar. İsviçre vizesi nasıl alınır sorusuna verilebilecek ilk cevap geçerli bir pasaportunuz varsa, gerekli evrakları hazırladıktan sonra ilgili ülkenin konsolosluğuna vize başvurusunda bulunarak işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

İsviçre Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Pasaportunuzun seyahat sonrası geçerlilik süresine dikkat etmeniz gerekir. İsviçre vizesi başvurusu yapacaksanız pasaportunuzun geçerlilik süresi vize bitiş tarihi itibariyle 3 aydır. Bu özelliğe ilaveten pasaportunuzun son 10 yıl içinde çıkarılmış olması vize etiketinin işlenebileceği en az 2 boş sayfası olması, yıpranmış olmaması ve içindeki bilgilerin okunabilir durumda olması gerekir.

İsviçre vize başvuruları ülkenin konsolosluklarına, başkonsolosluklarına, büyükelçiliklerine, diplomatik misyonlarına yapılmaktadır. Vizenin sonucuna ve ne kadar süreyle verileceğine karar veren bu kurumlardır. Bununla birlikte birçok konsolosluk vize müracaatlarını vize başvuru merkezleri aracılığı ile kabul etmektedirler. Evraklarınız hazırlandıktan sonra vize randevusu ülkenin vize uygulamasına bağlı olarak konsoloslukta veya başvuru merkezinde gerçekleşir. Vize merkezleri gerekli evrakların kabul edildiği kabul noktalarıdır ve evraklar vize randevusunda teslim alınır. Eğer konsolosluk parmak izi alınmasını talep ediyorsa biyometrik veri ibrazı da bu merkezlerde yapılmaktadır. Vize uygulaması mülakat gerektiriyorsa mülakatlar konsoloslukta yapılmaktadır.

Geçerli pasaportunuz varsa seyahatinizin amacına göre gerekli evrakları hazırlamanı gerekecektir. İsviçre vizesi gibi Schengen statüsündeki vizelerde seyahat amacıyla bağlantılı olarak sosyal durumunuza veya mesleğinize uygun evrakları hazırlamanız gerekecektir. Sigortalı çalışanların, devlet memurlarının, iş yeri sahiplerinin, öğrencilerin, ev hanımlarının, emeklilerin hazırlamaları gereken evraklar birbirinden farklılıklar içerebilmektedir ancak Schengen ülkeleri dışındaki ülkelerin konsoloslukları sadece seyahat amacınıza yani turistik veya ticari vize başvuru türüne evrakları hazırlamanızı talep edebiliyorlar. Schengen üyesi devletlerin konsoloslukları her ne kadar birbirine benzer evraklar talep etseler de yine de farklılıklar içermektedirler.

Genel olarak İsviçre vizesi başvurularında geçerli pasaport, fotoğraf (biyometrik özellikte), şirket evrakları (faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası vb.) banka hesap dökümleri, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, kimlik fotokopisi, vize talep dilekçesi ve vize başvuru formu talep edilen evraklar arasındadır ancak bu belgeler ülkeden ülkeye değişebilmektedir. Vize başvuru formu hemen her konsolosluk tarafından talep edilir ve ülkeye özel olarak hazırlanmış formlardır. Vize başvuru formunda verdiğinizi bilgiler, sunduğunuz vize evrakları ile bütünlük içinde olmalıdır.

İsviçre Vize Başvuru Formu

isviçre vize başvuru formu

İsviçre’ye turistik, ticari veya özel amaçlarla seyahat gerçekleştirecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları talep edecekleri vize türüne göre hazırladıkları evraklarla birlikte İsviçre vize başvuru formunu ibraz etmelidirler.

Vize başvurusunda bulunurken doldurulması gereken İsviçre vize başvuru formu İngilizce, Fransızca veya Türkçe olarak düzenlenmiştir. Başvuru formunda Türkçe açıklamalar bulunmamaktadır ancak başvuru sahipleri yeterli derecede dil bilgisine sahip değilse, başvuru formunun doldurulması sırasında yetkililerden yardım almaları tavsiye edilmektedir. İsviçre Schengen vize başvuru formu, vize onay sürecinde konsolosluk vize yetkililerinin en çok dikkat ettiği ve incelediği evraklar arasındadır. Bu yüzden form üzerinde yapılacak bir yanlışlık başvurunun reddedilmesine neden olacaktır.

Kişisel kimlik bilgileri yazılırken, pasaport üzerinde yazılı olan kimlik bilgilerinin baz alınır. Varsa kimlik numarası belirtilen alana yazılarak, sonraki adımda pasaport bilgilerinin yazılması gerekmektedir. Pasaportun nereden ve hangi tarihte alındığı, türü ve geçerlilik süresi pasaportla ilgili yazılması gerekli olan bilgiler arasındadır.

İsviçre vize başvuru formunda yer alan iletişim/adres bilgileri, kişilerin sürekli ulaşılabilir olduğu adresler olmalıdır. İkamet edilen adres ve güncel kullanılan telefon numarası bilgileri İsviçre vize başvuru formu üzerine yazılmalıdır. İsviçre Konsolosluğu gerekli gördüğü takdirde vize başvurusunda bulunan kişiler ile iletişime geçmek isteyebilir.

İsviçre Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Kişisel mesleki bilgilerini kısa açıklamalarla yazdıktan sonra, çalıştıkları iş yeri ve mesleklerini kanıtlayan belgeleri, vize başvuru evrakları ile birlikte ilgili kurumlara teslim etmekle yükümlüdürler. İş ve ticari amaçla yapılacak olan seyahatlerde kişiler iş yeri evraklarını istenilen ölçütleri baz alarak hazırlamak durumundadırlar. Konsolosluk ihtiyaç duyduğu takdirde kişilerde iş yerleri ve meslekleri ile ilgili ek belge talep etme hakkına sahiptir.

Seyahatin hangi amaçla gerçekleştirileceği İsviçre konsolosluklarının İsviçre vize başvuru formu üzerinde en çok dikkat ettikleri alanlar arasındadır. Vize evrakları arasına, yazılan seyahat amacını ispatlayan belgeler eklenerek, konsolosluk yetkililerine teslim edilmelidir. Konsolosluk gerekli gördüğü takdirde kişilerde seyahat amaçlarını ispatlayan veya vize onayıyla alakalı başka belgeler talep ederek, kişilerin seyahat amaçları hakkında daha detaylı bilgiler isteyebilir.

Vize talebinde bulunan kişiler, kişisel gelirlerine dair bilgiler, seyahatleri sırasında kullanacakları mali araçlar ve seyahat masraflarının kim tarafından karşılanacağına dair bilgileri form üzerinde ilgili alanlara işaretlemek ve paylaştıkları bu bilgileri çeşitli evraklarla ispatlamakla yükümlüdürler.

İsviçre vize başvuru formu üzerinde 2 adet imza ve tarih alanı bulunmaktadır. İlk imza formda paylaşılan bilgilerin doğruluğunun vize başvurusunda sahibi tarafından onaylandığının kabul edildiği imza ve tarih alanıdır. İkinci imza ve tarih alanı ise, İsviçre vize süreci ve koşullarının, başvuru sahibi tarafından kabul edildiğini göstermektedir. Vize koşulları ve süreçleri hakkında yer alan bu maddelerin, dikkatli bir şekilde okunduktan sonra imzalamaları gerekir.

İsviçre Schengen Vizesi

İsviçre Schengen Vizesi

İsviçre’ye seyahat planı olan Türkiye Cumhuriyeti Bordo pasaport sahipleri İsviçre Schengen vizesi rejimine tabidirler. Gri, Siyah veya Yeşil pasaportlular 90 güne kadar Schengen başvurularında vizeden muaf olmakla birlikte ülkeye girişlerinde pasaportlarını yanlarında bulundurmaları şartı vardır. Bordo pasaport sahibi vatandaşların İsviçre Schengen vize başvuruları konsoloslukların akredite ettiği vize başvuru merkezi ve akredite acenteler tarafından kabul edilmektedir.

İsviçre Schengen Vizesi Hakkında

İsviçre Schengen vizesi kısa süreli bir vize türü olup sahibine 180 günlük (6 aylık) bir dönemde 90 gün Schengen bölgesinde serbest dolaşım hakkı vermektedir. Vize çift, tek veya çok girişli olarak verilir. Çok girişli vizeniz varsa Türkiye’ye geri dönüş yaptıktan sonra, vizenizin süresi yeterli ise Schengen’e tekrar giriş yapabilirsiniz. Ancak tek girişli vizeniz varsa yeni bir vize başvurusu yapmanız gerekecektir.

Schengen bölgesinde 26 ülke bulunmakla birlikte alacağınız çok girişli İsviçre vizesi bu ülkelerin yanında Hırvatistan, Bulgaristan, Romanya, Vatikan, San Marino gibi Schengen üyesi olmayan ülkelere de giriş yapma hakkı verir. Ancak Schengen bölgesinden bu ülkelere yapılan seyahatlerde söz konusu ülkenin vize koşulları da incelemelidir.

Schengen Vize her ne kadar ortak bir bölgede geçerli olsa da Schengen ülkelerinin vize için gerekli evrak listeleri ve İsviçre Konsolosluğu vize prosedürleri arasında benzerlikler kadar önemli farklılıklar da vardır. Pasaportunuzun seyahat sonrası en az 6 ay geçerli olması ve son 10 yıl içinde çıkarılmış olması gerekmektedir. Fotoğraf ölçüleri 3.5*4.5 cm’dir ve daha önceki vizelerde kullanılan fotoğraflar kabul edilmemektedir. Pasaport ve biyometrik fotoğrafla ilgili koşullar Schengen standartlarıdır. Ancak banka hesap dökümlerinde talep edilen para miktarları, fotokopi ve orijinal sunulan evraklardır. Ayrıca otel, uçak, ulaşım aracı rezervasyonlarına dair kriterler, çalışma durumuna bağlı olan evrak listeleri seyahatin amacına ve vize türüne göre değişmektedir.

Vize başvuruları randevu ile kabul edilmekte olup parmak izi verme işlemi olan biyometrik veri ibrazı ve gerekli evrakların teslimini içerir. Son 5 yıl içinde daha önceden alınmış vizelerinde geçerli parmak izi olan kişiler vize randevusuna şahsen gelmeden işlemlerini danışman kurumlar aracılığı ile yapabilirler.

İsviçre Vizesi Randevu

İsviçre Vizesi Randevu

İsviçre vizesi randevu işlemi online olarak İsviçre Konsolosluğuna akredite vize başvuru merkezlerinden alınmaktadır. Vize türünüzü belirledikten sonra online form doldurulmalıdır. Randevu işlemi ancak başvuru formu doldurulduktan sonra alınmaktadır.

İsviçre vizesi randevu işlemi 2018 yılı itibariyle sadece İstanbul Başkonsolosluğuna bağlı vize merkezinde yapılmaktadır. İsviçre Ankara Büyükelçiliğinde İsviçre vize işlemleriyle ilgili sadece parmak izi alma işlemi yapılmaktadır. Ankara’dan yapılan işlemlerde başvuru dosyaları İstanbul Başkonsolosluğuna gönderilmektedir.

İsviçre vize işlemlerinde bölge ayrımı yapılmaktadır. İkamet bölgenize göre başvurunuz değerlendirecek olan kurum İsviçre İstanbul Başkonsolosluğu veya İsviçre Ankara Büyükelçiliğidir. İsviçre Fahri Konsoloslukları vize başvuruları ile ilgili herhangi bir işlem yapmamaktadır.

İsviçre Vize Randevu İşlemleri

İstanbul Başkonsolosluğunda yapılan randevu işlemlerinde başvuru sahibinin durumuna uygun evrakların sunumu yapılmakta ve biyometrik kayıt bir diğer deyişle parmak izi kaydı alınmaktadır. Parmak izi verme işlemi Schengen vize yönetmeliği gereği bir zorunluluktur. İsviçre vize randevu işlemleri konsoloslukta özel bir mülakat içermemektedir. Bununla birlikte İsviçre Konsolosluğu gerekli gördüğü durumlarda kişinin seyahat amacını netleştirmek adına mülakata davet edebilir. Böyle bir durumda vize başvuru sahibinin İsviçre Konsolosluğu vize departmanı tarafından belirlenen randevu tarihi ve saatinde Konsoloslukta şahsen bulunulması gerekmektedir.

İsviçre vizesi randevu için randevuya şahsen gelmeniz gerekir ancak eğer son 5 yıl içinde aldığınız Schengen vizelerinden dolayı tanımlı parmak iziniz varsa vize randevusunda parmak izi verme işlemi yapmadan evrak teslimini üçüncü şahıs veya vize hizmeti veren kurumsal danışmanlık firmaları aracılığıyla da yapabilirsiniz. Son 5 yılda İsviçre veya başka bir Schengen ülkesinden aldığınız vizede “VIS” ibaresi varsa parmak izi prosedüründen muaf tutulursunuz. Bununla birlikte başvuru merkezinde teknik sorunlardan kaynaklı problemler olabilir bu durumda Konsolosluk vize başvuru sahibinin parmak izi vermesini talep edebilmektedir.

Vize işlemlerinin Konsolosluk tarafından sonuçlandırılma süresi 10 ila 15 iş günüdür. Ankara’dan yapılan başvurularda kargo süreleri de dikkat alınarak başvuru yapılması önemle duyurulur.  Ayrıca vize çıkış döneme göre uzun sürebilir. Vizenizin seyahat tarihinize yetişmesi için randevunuzun en geç seyahate 1 ay kala en fazla 3 ay önceden alabilirsiniz.

İsviçre Vize İşlemleri

İsviçre Vize İşlemleri

İsviçre vize işlemleri ile Schengen vizesi alan Bordo pasaport sahibi vatandaşlar Schengen üyesi diğer devletlere de ziyaret yapılabilmektedir. Konumu nedeniyle önde gelen Schengen ülkeleri, Fransa, Almanya, Avusturya ve İtalya ile komşu olan İsviçre bu ülkelere kara yolu ile geçerek bir Avrupa turu yapmak isteyenlerin başlangıç noktasıdır. İsviçre, Schengen yönetmeliği gereği T.C. Bordo pasaport sahiplerini vize rejimine tabi tutmaktadır. İsviçre vizesi, sahibine 180 günlük sürede en fazla 90 güne kadar serbest dolaşım hakkı vermektedir. Türkiye’de Schengen vize başvuruları konsoloslukları akredite ettiği vize başvuru merkezleri tarafından kabul edilmektedir vize hakkında son karar İsviçre Konsolosluğuna aittir.

İsviçre vize işlemleri başvurularının değerlendirme süresi ortalama 15 gündür. Seyahat tarihinize en az 15 gün kala başvuru yapabilirsiniz ancak Konsolosluğun yoğun olduğu dönemlerde vize çıkış süresi uzayabilmektedir. Normal şartlarda vize başvurunuzu seyahat tarihinize 3 ay kala yapabilirsiniz. Ek evrak hazırlamanız gereken durumlar ortaya çıkabileceği ve bunun vize çıkış süresini uzatabileceğini göz önünde bulundurarak başvuruların yapılmasını tavsiye ederiz.

İsviçre Vize Randevusu

İsviçre vizesi için gerekli evraklar hazırlandıktan sonra vize başvuru merkezine teslim etmeniz ve vize randevusu sırasında parmak izi ibrazında bulunmanız gerekecektir. İsviçre vizesi işlemleri, vize randevusunda mülakata içermemektedir ancak konsolosluk istisnai durumlarda başvuru sahibini mülakata çağırabilir. Böyle durumlarda çıkış süresi 30 günü bulabilmektedir. Bu tarz gecikmeler yaşamamak ve vizenizi sorun yaşamadan almak için eksiksiz evraklarla başvuru yapılmalıdır. Bu anlamda evrakların en güncel halini ve evrak detaylarına ait bilgi sahibi olmanız gerekmektedir.

Vize almanın ön koşulu geçerli bir pasaportunuzun olmasıdır. İsviçre vizesi pasaporta işlenen bir vizedir ve pasaportunuzun son 10 yıl içinde çıkartmış olmanız gerekmekte olup, vize etiketinin işleneceği boş sayfaları olmalıdır. Geçerlilik süresi vizenizin bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay olmalıdır. Vize başvurularında eski pasaportlarınız da talep edilebilir. Vize etiketi bulunan eski pasaportlar yeni vize başvurularında bir avantaja dönüşebilir. Bu özelliklere sahip yeni bir pasaportunuz varsa gerekli vize evrakları hazırlamaya başlayabilirsiniz. Vize evrakları mesleki veya sosyal durumunuza göre şekillenecektir.

İsviçre Vize Ücreti 2018

İsviçre vize ücreti 2018

İsviçre vize ücreti 2018 yılında İsviçre Konsolosluğu tarafından belirlenerek, konsolosluk harç bedeli ve yetkili vize başvuru merkezi işlem bedellerini içermektedir.

İsviçre Vize Harç Ücretleri

Kısa ve uzun süreli İsviçre Schengen vizesi konsolosluk harç bedeli 60 Euro’dur. 6 -12 yaş arası küçük çocuklar için yapılan vize başvurularında harç bedeli 35 Euro olarak belirlenmiştir. 6 yaşından küçük çocuklardan vize harç bedeli tahsil edilmemektedir. İsviçre vize işlemleri İsviçre Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen başvuru merkezleri aracılığı ile yapılmaktadır. Konsolosluğa doğrudan başvuru yapılmamaktadır. Yetkili vize başvuru merkezi hizmet bedelini vize harcından ayrı olarak almaktadır. Vize reddi durumunda bu ücretlerin iadesi yapılmamaktadır. Vize ücretleri İsviçre Konsolosluğu inisiyatifinde güncellenebilmektedir. Burada belirtilen ücretler Mayıs 2018 itibariyle geçerlidir. Bu nedenle başvurudan önce ücret bilgilerinin İsviçre Konsolosluğundan teyit edilmesi önerilmektedir.

İsviçre vizesi başvurusu seyahatten en fazla 3 ay önce yapılabilmektedir. Bu süreden önce başvurular kabul edilememektedir. Vizenin çıkış süresi 5 ila 15 iş günü arasında değişmektedir. Seyahatinize 15 günden daha az bir zaman varsa vizenin çıkışının seyahat tarihinize yetişmeme ihtimali bulunmaktadır.

İsviçre vize ücreti 2018 yılında başvurunun yapıldığı günkü güncel vize harç bedeline göre ödenmektedir. Seyahatinizi 3 ay sonra bile olsa başvuru tarihi itibariyle geçerli ücretler ödenmektedir. Vize ücreti İsviçre Konsolosluğunun akredite ettiği vize evrak kabulünün yapıldığı ve başvuru sahibinin parmak izinin alındığı başvuru merkezindeki vize randevusu sırasında ödenir.

Vize başvurusunun yapılması vizenin çıkış garantisini vermemektedir. Bu nedenle vize sonucu ne olursa olsun vize harç bedelleri ve başvuru merkezine ödenen hizmet bedellerinin geri iadesi yapılmamaktadır. İsviçre vize ücret bedelleri Euro değerine göre alınmaktadır ve döviz kuruna göre Türk parası cinsinden değerler buna göre değişmektedir. Vize işlem ve koordinasyon bedellerine randevu alımı, bilgi formu doldurma, evrak takibi, seyahat sağlık sigortası gibi işlemler dahildir.

İsviçre vize başvurunuzdan önce pasaportunuz süresinin vize bitiş ve seyahat sonrası en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir. Pasaportun son 10 yıl içinde çıkarılmış olması ve kimlik bilgileri içeren sayfaların okunaklı olması talep edilmektedir. Ayrıca yeni İsviçre vize başvurusunda daha önceki Schengen vize başvurularında kullanılmış fotoğrafların kabul edilmediğini önemle hatırlatırız.

İsviçre Vizesi Taahhüt Belgesi

isviçre vizesi taahhüt belgesi

İsviçre aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvurularında İsviçre Konsolosluğu, başvuru sahibinin seyahat masraflarını karşılayabilecek durumda olduğuna ikna olmadığı durumlarda İsviçre vizesi taahhüt belgesi talep edebilmektedir.

İsviçre Vizesi Taahhüt Belgesi Hakkında

Vize başvuru sahibinin maddi durumunun yeterli olduğunun düşünüldüğü durumlarda da bu belge İsviçre Konsolosluğu inisiyatifinde talep edilebilmektedir. Böyle bir durumda konsolosluk, İsviçre aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvurusunda bulunan kişiye taahhüt belgesi vermektedir. Taahhütname belgesi vize başvuru sahibine pasaportla birlikte verilmektedir. Bu belge başvuru sahibine pasaportu ile birlikte iletilmekte olup e-mail olarak iletilmemektedir. Taahhüt belgesinin vize başvuru sahibini İsviçre’ye davet eden kişiye, başvuru sahibi tarafından e-mail olarak iletilmesi gerekmektedir. Davet eden kişi vize başvuru sahibinin seyahat masraflarını 30.000 İsviçre Frangına kadar karşılayacağını taahhüt etmiş olur. Söz konusu seyahat masraflarına konaklama dahil olmak üzere kaza ve hastalık durumunda ortaya çıkan

İsviçre vizesi taahhüt belgesi vize başvuru sahibine, kendisini İsviçre’ye davet eden İsviçre vatandaşına veya Lichtenstein prensliği vatandaşına veya İsviçre’de uzun süreli oturum izni olan yabancı ülke vatandaşına iletilmek üzere verilmektedir. Vize başvuru sahibini İsviçre’ye davet eden kişi seyahatin sponsorluğunu da üstlenmiş olabilir. Eğer başvuru sahibi kendi imkanları ile gideceğini belirtmiş ise sponsorluk evrakları talep edilmeyebilir.

Taahhüt belgesi garantörlüğü teminat altına alan bir belgedir ve vize başvuru sahibinin vize bitiş tarihi itibariyle İsviçre’den ayrılacağının taahhüdünü de içerir. Taahhüt belgesi turistik veya ticari İsviçre vize başvurularında talep edilmemektedir. İsviçre’de seyahat masraflarını karşılayacağını bu belge ile taahhüt eden garantör belgeyi doldurduktan sonra İsviçre’deki yetkili kanton mercilerine teslim etmelidir. Taahhütname belgesi yetkili makam tarafından kontrol edildikten sonra İsviçre Göçmenlik Bilgi Merkezi Sistemine girişi yapılır. Bu bilgi İsviçre Konsolosluğuna iletildikten sonra İsviçre Başkonsolosluğu vize departmanı vize başvurusu değerlendirir.

Taahhütname belgesi ile ilgili işlem sonuçlandıktan sonra İsviçre Konsolosluğuna e-mail gönderilerek yeni bir randevu talebinde bulunulması gerekmektedir. Bu yeni randevuya güncel uçak rezervasyonu ve seyahat sağlık sigortası ile birlikte gidilmelidir.

Taahhütname belgesinin vize başvuru sahibi ve davet eden kişinin kimlik bilgilerini içeren birinci ve ikinci maddelerinin siyah veya mavi tükenmezle ve okunaklı bir el yazısı ile doldurulması gerekmektedir.

Taahhütname belgesinin talep edilmesini içeren vize başvuru sürecinin herhangi bir aşamasında İsviçre Konsolosluğu vize başvuru sahibinden ek evrak isteme hakkını saklı tutmaktadır.